Relatie advies

0
Relatie advies

De eerste afspraak met Ada ging erg goed. Ik ontmoette haar in haar appartement en zij legde alles uit over de relatiebemiddeling en kennismaking service welke Constance Sars aanbiedt. Ik vertelde haar over mijzelf, waarom ik daar was en wat ik in een partner zocht. De hele afspraak duurde ongeveer 1 1/2 uur en op het eind maakten wij een tweede afspraak bij mij thuis zodat zij een indruk kon krijgen hoe ik leefde en wat voor persoon ik ben. Na de tweede afspraak veronderstelde ik dat zowel Ada als de Constance Sars organisatie erg professioneel waren. Alles gaf mij een positief gevoel over de “ken uw klant” diensten van Constance Sars. Op het eind van de tweede afspraak besloot ik om verder te gaan met Constance Sars en tekende het contract om hun diensten in te huren. Ada legde uit dat er vanuit haar ervaring er gewoonlijk 3 tot 6 afspraken nodig voor zijn om een potentiele partner te ontmoeten en dat zodra het geld was overgemaakt ze zou starten met het zoeken. Met die positieve gedachte maakte ik de volgende dag bijna fl. 3.000,- over naar de rekening van Constance Sars.

Na ongeveer een maand lang niets gehoord te hebben, belde ik Ada op en vroeg haar hoe de zaken er voor stonden. Ik had het gevoel dat ze me totaal vergeten was. Tegelijkertijd, aangezien ik haar salaris betaalde en ze voor mij “werkte”, vond ik eigenlijk dat zij degene was die mij moest bellen en mij moest informeren over de voortgang in plaats van andersom. Desalniettemin maakte ik er in dit prille stadium geen punt van. Ongeveer een week later belde zij me terug met een relatiebemiddeling/kennismaking voorstel.

find love

Kennismaking Poging #1
De eerste gearrangeerde “date” was met een meisje van ongeveer 29 jaar oud die werkte met oude mensen in een soort verzorgingshuis. Ze ging nog steeds naar school voor een paar avonden per week en woonde in Amsterdam. Uit de volledige beschrijving die Ada mij gaf zag het meisje er niet uit als mijn “droomvrouw” maar Ada verzekerde mij dat zijn een aardig persoon was en dat ik haar zou moeten zien. Ik stemde in en we spraken af elkaar een paar dagen later te ontmoeten. Nou, voor een 29 jarige zag ze er met haar kleren, haar en figuur uit als een grootmoeder. Ik had Ada toegevoegd dat ik iemand wilde ontmoeten die sportief en actief was. Deze meid was ongeveer 1.68m, woog 75 kg. en het zag er naar uit dat ze niet veel tijd besteedde aan sport. Om niet onbeleefd te zijn hadden we een vriendelijk gesprek van een uur, maar het was duidelijk dat er niets zou gaan gebeuren tussen ons en met die constatering namen we afscheid.

Kennismaking poging #2
De volgende keer belde Ada voor een “date” met een meisje uit Den Haag. Ik had Ada specifiek verteld dat mijn voorkeur uitging naar vrouwen die in Amsterdam wonen omdat ik zelf in het centrum van Amsterdam woon, geen auto heb en ook geen tijd heb om lange afstanden af te leggen voor een afspraak. Niettemin zei Ada dat deze vrouw enorm goed paste en dat ik haar zou moeten ontmoeten. Uit Ada’s beschrijving was zij 34 jaar oud, werkte als kinderpsychologe en had de juiste fysieke kenmerken. Ik besloot om door te gaan en haar te bellen en vandaar uit verder te kijken. Om te beginnen was het telefoonnummer wat Ada mij gaf fout. Het duurde twee weken om het correcte nummer te krijgen (de vrouw vertelde later dat ondanks dat ze zei dat het nummer fout was, Constance Sars het foute nummer enige tijd lang bleef doorgeven). Toen ik haar uiteindelijk aan de lijn kreeg, gaf ze mij de indruk dat ze eigenlijk een vrachtwagenchauffeur was. Haar taal was niet het eloquente wat je normaal gesproken associeert met een kinderpsychologe. Niettemin dacht ik dat die indruk meer te wijten was aan mijn gebrekkige kennis van de Nederlandse accenten en spraken we een tijd af. Een uur na de afgesproken tijd belde ze me op en zei dat ze de afspraak was vergeten. Een beetje teleurgesteld maakten we een nieuwe afspraak. Bij die gelegenheid belde ze mij een uur eerder op om de zeggen dat ze afspraak niet kon halen. Nadat besloot ik, met haar wonend in Den Haag en al die moeite die het ons kostte voor een eenvoudige afspraak, dat het beter was om dit voorbij te laten gaan. Desondanks belde ze me na twee maanden op en zei dat ze het jammer vond dat het in het verleden niet lekker ging en vroeg of het mogelijk was om het nog een keer te proberen. Ik stemde in en we konden elkaar eindelijk ontmoeten. De afspraak was een ramp. Ze leek echt meer op een vrachtwagenchauffeur in stijl en voorkomen dan op iets anders. Daarnaast was ze ook geen kinderpsychologe (ook al had ze er 4 maanden voor gestudeerd voordat ze ermee stopte). In plaats daarvan werkte ze parttime als babysitter in een asielzoekerscentrum. Met andere woorden, niet mee doorgaan.

Kennismaking poging #3
Het volgende telefoontje van Ada kwam ongeveer een maand later en was voor een vrouw die woonde in een klein plaatsje in de buurt van Hilversum en werkte als secretaresse. Ze was 1.74m. en woog 74 kg. Ik weigerde haar te ontmoeten. Nogmaals maakte ik Ada duidelijk dat ik iemand wilde ontmoeten die woonde in Amsterdam. Daarnaast was een ontmoeting met iemand die 1 cm. kleiner is dan ik maar 5 kg. meer weegt, niet erg aantrekkelijk.

Kennismaking poging #4
Weer een maand ging voorbij en ik werd bezorgd. Ik schreef de eerste brief aan Ada waarin in ik mijn bezorgdheid uitte. Kort daarna belde ze mij terug met het “perfecte” persoon voor mij. Toen Ada haar beschreef klonk dat perfect. Ze had een goede opleiding, deed dezelfde sporten als ik, was in dezelfde dingen geinteresseerd en had het exacte voorkomen van mijn droompartner. Met andere woorden, perfect. Eindelijk, dacht ik dat het zou werken. Ada zei dat ze haar alleen maar hoefde te bellen en haar te laten instemmen met een afspraak. Dit was ongebruikelijk omdat in het verleden Ada reeds had gesproken met een vrouw voordat ze mij belde. Waarom belde ze nu mij eerst? Wel, na 15 minuten belde ze mij terug. Ze begon met dat het meisje momenteel niemand wilde ontmoeten omdat haar vader een week geleden vermoord was. Vreemd, dacht ik. Ik voer de druk wat op en dan de dochter van de enige persoon die vermoord is in Amsterdam is uitgerekend degene die Ada bij mij trachtte te introduceren. Toeval? Wel een beetje teveel toevallig. Mijn instinct vertelt me dat dit persoon nooit heeft bestaan en dat Ada haar gewoon verzonnen heeft. Constance Sars, als ik ongelijk heb, geef me dan gewoon haar naam en andere informatie hierover. Tot dan blijf ik bij mijn eigen instinct.

Kennismaking poging #5
Uiteindelijk belde Ada met nog een mogelijke kennismaking. Het betrof een meisje die woonde in Breda. Is dat het dichtstbijzijnde tot Amsterdam wat Constance Sars kan doen voor relatiebemiddeling/kennismaking?

Samenvatting
Constance Sars is een bedrijf dat haar geld verdient met het uitventen van wat wellicht het meest fundamentele en breekbare is van de menselijke emotie: de behoefte aan samenzijn en liefde. De website van Constance Sars stelt het zelf heel duidelijk: “Door middel van een breed dienstenpakket brengen wij u in contact met mensen, die net als u, toe zijn aan een (nieuwe) relatie. Zo brengen wij liefde in uw leven, zo simpel is dat!”. Ik werd in de veronderstelling geleid dat Constance Sars mij in contact kon laten komen met iemand redelijk in de buurt kwam van mijn voorkeuren die ik heb aangegeven in de gesprekken met de consulente Ada Hoefnagels. Constance Sars schrijft: “U ontmoet via Constance Sars mensen met eenzelfde ontwikkelingsniveau, achtergrond, leef- en denkwereld en interessesfeer. Dat zijn immers de bouwstenen om tot een bewuste partnerkeuze te komen”. Nadat de eerste pogingen zulke mislukkingen bleken, zette ik vraagtekens bij het vermogen van Constance Sars om de diensten waar te maken die ze beloven. Constance Sars schrijft op haar website: “Kwaliteit en ruime keuze in het marktsegment van uw voorkeur, passend bij uw levensstijl, iedere dag opnieuw. Uw succes telt voor ons ! Uw wensen zijn ons uitgangspunt voor een uniek traject. Want zoals u zijn er velen: mensen op zoek naar die ene, geschikte levenspartner”. Om kort te gaan, in al hun pogingen faalde Constance Sars om ook maar enigszins in de buurt te komen van de kwaliteit die zij suggereren in hun presentaties. In alle gevallen hadden de potentiele partners zulke afwijkende kenmerken waardoor zij niet binnen mijn criteria vallen. Overigens, als je je afvroeg wat mij criteria zijn:

Leave a Reply

Name
Name*
Email
Email *
Website
Website